fbpx

Tibetské houbičky účinky a návod

Tibetské houbičky účinky nebo taky kefírová zrna jsou tisíciletou medicínou pro posilování nespecifické imunity. Pečovat o zdravé střevní prostředí je z pohledu celostní i moderní medicíny náš celoživotní úkol. O to víc v téhle aktuální době.

A kdo chcete, mohu se s vámi podělit o tibetské kefírové houbičky, které vás v tom podpoří.

📌 Kefírové houbičky vám každý den vyrobí domácí lahodný kefír. Použít můžete jak kravské tak ovčí, kozí či buvolí netrvanlivé mléko.

Podle wikipedie obsahuje tento domácí kefír 10x více probiotických organismů než komerční.

Účinky:

  • hlavním jejich přínosem je zdravé střevní prostředí a díky tomu:
  • posílení imunity,
  • podpora trávení,
  • protizánětlivost,
  • detoxikace,
  • energie,
  • zpomalení stárnutí a tedy celkové zdraví.

Návod a easy postup:

  • NIKDY NA HOUBIČKY NEPOUŽÍVEJTE KOVOVÉ PŘEDMĚTY
  • houbičky vám předám ve skleničce nebo pošlu poštou v malém množství vody,
  • houbičky přeceďte přes umělohmotné sítko,
  • přesuňte houbičky do sklenice a zalijte mlékem, přikryjte papírovým ubrouskem,
  • nechte na kuchyňské lince a druhý den přeceďte, VYPIJTE KEFÍR a znovu zalijte mlékem 😊

Chcete pauzu?

  • kdykoli si budete chtít dát pauzu, houbičky propláchněte filtrovanou vodou, uložte do lednice ve sklenici s vodou, případně do sáčku a do mrazáku s nimi. Až budete mít chuť můžete zase kefírovat, stačí zalít mlékem a užívat plnými doušky.

Tipy:

  • užívám jen tak na lačno
  • zamíchám s resveratrolem
  • nebo v létě s matcha čajem

Mrkněte jak posílit trávení celkově zde: Kvalita trávení jako základ zdraví